Tolken

Al sinds de start van Your Translator in 2009, zijn tolkdiensten een van onze specialismen. We omschrijven een aantal soorten tolkdiensten waarmee we ervaring hebben.

Notaristolken

Regelmatig ondersteunen we cliënten van een notaris, wanneer zij één of meerdere aktes hebben laten opstellen in het Nederlands, maar wanneer zij deze stukken zelf niet begrijpen. Bij het passeren van een akte bij een notaris, moet een betrokkenen weten wat er in de stukken staat. Dit kan door de akte (beëdigd) te laten vertalen. Aangezien de kosten daarvan gauw oplopen, is het een goed alternatief om een beëdigd tolk aanwezig te laten zijn. Een tolk neemt de akten van tevoren door en ondersteunt de notaris bij het passeren van de akte(n). Denk daarbij aan een akte van levering en een hypotheekakte, een testament of bij de oprichting van een bedrijf.

Zakelijke afspraken

Wanneer u buitenlandse klanten of leveranciers op bezoek krijgt en u kunt niet goed met elkaar communiceren, dan kan het handig zijn om een tolk in te zetten. Omdat het fijn is als de tolk weet waar de afspraak over gaat, is het handig om eventuele presentaties, offertes of andere bestanden vooraf te delen. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij overleggen met u om te kijken wat het beste past.

Reisgenootschap/rondleidingen

Soms komt het voor dat er een groep mensen, bijvoorbeeld een aantal medewerkers van een leverancier, op bezoek komt voor een rondleiding. Wanneer deze mensen geen Nederlands of Engels spreken, kan er voor gekozen worden om een tolk in te zetten. Het komt gastvrij over en het voorkomt miscommunicatie. Een tolk kan zelfs meegaan naar een zakelijk diner of een borrel.

Simultaan tolken

Bij simultaan tolken zit de tolk in een geluidsdichte cabine en luistert naar de spreker via een koptelefoon. De tolk vertaalt de woorden van de spreker meteen met gebruik van speciale tolkapparatuur. Deze tolktechniek is erg lastig en zeer vermoeiend. Tolken werken om die reden vaak in koppels of zelfs team van minimaal twee die elkaar om het kwartier afwisselen. Om simultaan te kunnen tolken is er een gedegen voorbereiden vereist.

Vrijblijvende offerte

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Scroll naar top